Iedere donderdag, vrijdag én zaterdag versgebakken desem brood

Nieuws

Feestdagen proeverij bij Broodletter

Broodletter bekijken in de aflevering van Smaakzoekers


De verhuizing naar Makassarweg 75 in Almere Buiten is een feit 

De kerst-borrelboxen en/of brunch-ontbijtboxen. 

Heerlijk borrelen met witte, rode wijn een bierworstje, zoute stengels met en zonder kaas, homemade: kruidenboter, tomaten hummus en olijventapenade en natuurlijk vier heerlijk borrelbroden. Die mag je dan zelf thuis afbakken zodat ze lekker vers en warm op de borrelplank liggen. Wie kan dat nu weerstaan? Voor ca. 4 personen.

De ontbijt/brunch box heeft heerlijke roomboter croissants, pain au chocolate, mini koffiebroodjes met kaneel en rozijnen. En van onze collega bakker Rene van De Veldkeuken, een super fantastische Panettone Clasico. Onweerstaanbaar lekker.
Bestellen kan tot 20 december en ophalen kan de hele dag op 24 december.

Paas-assortiment staat online

Een heerlijk pasen willen we vieren. Bestellen kan vanaf 5 april! (tot donderdag 10 april) 

We maken heerlijke desem broden en Viennoiserie voor bij het paasontbijt/brunch of het diner.
Een mooie en heerlijke paasstol, croissants met of  zonder chocolade of amandelcreme, suikerknoopjes of brioche vlecht met en zonder rozijnen. Of een lekker appel/abrikoos kruimel tartelletje of een boterzachte Madeleine. Maar ook hartig kan besteld worden de uienkruier of een Franse baguette, pistolet en olijventwister. Ik maak voldoende, maar wees er snel bij want het gaat hard.  

Bestellen en leveren brood (corona virus)

We gaan vanaf maart ook bezorgen (tegen een kleine vergoeding) binnen Almere, woon je daar buiten neem dan even contact met ons op. Bestel je brood via de bestelpagina in de webshop en betaal bij voorkeur met ideal. Het brood ligt ingepakt klaar en kan afgehaald worden, bij de bijkeukendeur.

Brood met biologische whiskey-bostel van BioSpirits

Hoe lekker en gezond kun je brood maken met gekiemd gerst

We maken nu een heerlijk volkoren brood met tarwe, rogge (van Zonnespelt uit Lelystad) en bostel van BioSpirits uit Almere. Een fantastisch bedrijf, waar ze onder meer whiskey, gin, rum, jenever maar ook heerlijke koffielikeur maken. Om whiskey te maken, gebruiken ze biologische gekiemde gerst en wanneer dit zijn werk heeft gedaan, blijft het over als restproduct. Zonde om weg te doen, want het zit boordevol vezels, eiwitten en nog een klein restant aan koolhydraten. Maar het geeft ook smaak en dat proef je in het brood. https://biospirits.nl

December te bestellen in de webshop

Heerlijk feestbroden voor Kerst en Oud & Nieuw, wie heeft daar nu geen zin in?

Vanaf 18 december zijn ze te bestellen, het assortiment kerstbroden. Stol gevuld met hazelnoten, krenten, rozijnen, cranberry's, kruiden en uiteraard heerlijk amandelspijs. Maar ook is er chocoladebrood, suikerbrood, amandelcroissants, croissants, pain de chocolade, suikerknoopjes, olijventwisters, uienkruiers, gegrilde groentebroden met kaas, baguette, ciabatta, zachte vloerkaddetjes, haverkoeken etc etc.....

 

Bloemenbrood voor biodiversiteit

Niets is zo leuk als je eigen broodjes ontwikkelen. We gingen aan de slag met heerlijke bloemenbroodjes.

Als de boer dan toch zijn graan gaat inzaaien, maakt hij ruimte voor een prachtig bloemenbed. Lekker voor de bijen en insecten vervolgens komen daar weer prachtige vogels op af. En dan maken wij van de bloemblaadjes en bloemzaadjes weer een super lekker broodje van. 

Viergranenbrood uit Flevoland

Het bloemenbrood bestaat uit vier granen afkomstig uit Flevoland: spelt, tarwe, rogge en wat haver. Op de broodjes zitten lijn- en pompoenzaad en zonnebloempitten. In het deeg zijn de bloemen van de akkers verwerkt zoals: korenbloemen, goudsbloem en wilde roos of zit het bloemenzaad van ‘Juffertje in het groen’ verwerkt. 

Weidebloemen in het brood

De bloemenbroodjes hebben licht geparfumeerde, frisse tonen en zien er smakelijk uit. 

De bloemenzaad broodjes zijn kruidig en zeer smakelijk.Bloemenbrood: koren-, goudsbloem en roos. Proeven..?