Iedere donderdag, vrijdag én zaterdag versgebakken desem brood

Biologisch graan uit Lelystad

Hoe mooi en lekker kun je brood maken als je het meel uit Flevoland haalt?

 

Broodletter werkt met biologische tarwe, rogge, haver en spelt van het biodynamische akkerbouwbedrijf Zonneboog uit Lelystad. Het spelt waarvan wij heerlijk, 100% speltbrood maken, komt van het meest pure speltras Oberkulmer Rotkorn. Rogier Scherpbier van Zonnespelt Lelystad pelt en schoont het graan, waarna het wordt gemalen op de molen in Hulshorst. 

 

Het kaf wat overblijft van het pellen, gaat naar de kippen, die daardoor zonder natte pootjes heerlijk kunnen scharrelen tussen het kaf en de zaden. De kippenpoep die ontstaat, zit boordevol stikstof en wordt weer gebruikt om het land in het voorjaar een kickstart te geven. Zo kan het graan weer goed ontkiemen en uitgroeien tot mooie halmen.